Overwegingen voor een weekendje weg

Dit weekend was het weer tijd voor het najaarsevenement van het BBQForum. Bij dit (internet)forum zijn allemaal barbecuefanaten aangesloten. Via de website wisselen zij informatie, recepten, technieken en ervaringen uit. Mijn man, die inmiddels zijn eigen bbq-cateringbedrijfje heeft, heeft zich toegelegd op het Amerikaanse low-and-slow bereiden van gerechten, oftewel op lage temperatuur langzaam aan. Heerlijk 🙂

Via het forum worden een paar keer per jaar evenementen georganiseerd om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Dit weekend was de locatie in Boxtel. De evenementen kenmerken zich door veel gezelligheid, dus ik ga graag met mijn man mee. Het betekent wel: veel tijd in de buitenlucht doorbrengen. En precies daar ontstaat voor mij, als lezer, een dilemma.

Want wat neem je dan mee om te lezen? En dan bedoel ik het niet zo zeer inhoudelijk, maar juist de vorm.

Ik zou natuurlijk mijn twee recensieboeken voor de leesclub Een perfecte dag voor literatuur kunnen meenemen. Maar deze exemplaren heb ik nog niet zo lang in huis en ik wil ze graag netjes houden. Steeds in en uit de tas zou misschien tot beschadiging kunnen leiden ….

Dan maar de e-reader? Een super praktisch apparaat. Maar buitenlucht in oktober kan best vochtig (om niet te zeggen: kletsnat) zijn. En om hem daar aan bloot te stellen …. Ook de e-reader valt af.

Dan maar een boek uit de bibliotheek? Mooie stevige kaft kan tegen een stootje. Maar ja, ik wil niet op mijn geweten hebben dat de pagina’s door al het vocht krom trekken ….. 

Zo zie je maar weer: het valt niet mee voor een lezer om een paar dagen in de buitenlucht te bivakkeren 🙂

Mijn uiteindelijke keuze? Een stapeltje tijdschriften.

En hoeveel heb ik gelezen? Geen letter! Het was geweldig mooi weer, bijna geen wind, veel deelnemers, heel veel gezelligheid. Deze week ga ik wel weer een aantal leesprojecten afronden en binnenkort komt mijn recensie van “Van dode mannen win je niet” online. Wil je niets missen? Volg dan mijn blogposts (via wordpress of bloglovin)!

Veel leesplezier!

theonlymrsjo

Leave a reply:

Your email address will not be published.