Met Jeremy Irons in de trein naar Portugal!

Het nieuwe leesseizoen van mijn leesclub is weer begonnen. Voor de eerste bijeenkomst van het seizoen, eind september, staat Nachttrein naar Lissabon gepland. Hoewel ik eigenlijk zelden vóóraf het internet afstruin naar recensies of blogposts over boeken die ik voor de leesclub lees (ik wil graag zo onbevooroordeeld mogelijk mee kunnen doen), zat ik vanavond toch met mijn laptop op schoot op het internet op zoek naar informatie over Nachttrein naar Lissabon. Want na een vakantie vol simpele chick-lits, literaire thrillers, nog meer makkelijk leesbare boeken en af en toe iets “zwaarders”, moet ik mijzelf even een zetje geven om aan dit boek te beginnen.

Ik had gehoord dat het boek recentelijk verfilmd was en ik was eigenlijk wel benieuwd naar de trailer. En ja hoor, die heb ik gevonden en wat was ik daar blij mee. De hoofdrol (van de leraar die naar aanleiding van een boek plotseling naar Lissabon vertrekt) wordt vertolkt door Jeremy Irons. En ik ben fan van deze acteur. Niet vanwege zijn uiterlijk (eerlijk gezegd vind ik hem er niet direct uitermate aantrekkelijk uit zien) of zijn onovertroffen acteerprestaties, maar vanwege zijn stem! Een stem die je werkelijk waar uit duizenden herkent. En hoewel ik voorlopig niet van plan ben om deze film in zijn geheel te gaan bekijken (ik wil in ieder geval eerst het boek lezen), weet ik zeker dat ik met het geluid van Jeremy Irons in mijn achterhoofd geen moeite zal hebben om dit boek voor eind september uit te lezen!

Heb jij dit boek ook al gelezen? Of ben je misschien naar de film geweest? Ik zou het leuk vinden als jij je ervaring met mij deelt.

Veel leesplezier!

theonlymrsjo

5 comments: On Met Jeremy Irons in de trein naar Portugal!

  • Dit boek is echt één van die klassiekers die ik nog ‘moet’ lezen…

    • Zo veel boeken, zo weinig tijd ….. Dat is volgens mij een verzuchting van menig lezer. Maar elke stap die we zetten door een boek te lezen, is weer een verrijking van ons leven, dus we blijven optimistisch en positief!

  • Mijn “moet ik lezen lijstje” wordt steeds langer in plaats van korter 😉 Ik heb het boek niet gelezen en de film ook niet gezien. Al vind ik het wel vaak leuk om allebei te doen. Soms heel knap hoe ze een boek weten te verfilmen, soms gewoon vermakelijk en soms ronduit slecht. Ben benieuwd!

    • Michelle, inderdaad wint mijn nieuwsgierigheid het ook vaak van mijn terughoudendheid om de verfilming van een (goed) boek te bekijken. En een enkele keer kan het eerst bekijken van de film helpen om “door het boek te komen”. Ik ben nog bezig met Nachttrein naar Portugal. Ik moet het 26 september gelezen hebben, dus als ik het niet red, moet ik misschien toch maar even een avondje naar de bioscoop 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.